Servicii Dezinsectie

Important ! Costurile pentru Servicii de Dezinsectie sunt negociabile pentru contracte pe termen lung.

Dezinsectia este actiunea de prevenire si de combatere a antropodelor care transmit diferiti agenti patogeni, pro-ducand aparitia imbolnavirii la om si crearea de disconfort fizic.

O mare parte din bolile contagioase ca: toxiinfectiile alimentare, holera, dizenteria, febra tifoida, tetanos si diferite parazitoze sunt transmise de insecte fiind raspandite pe tot globul si se inmultesc foarte repede.

Aveti nevoie de ajutor? Ne puteti contacta 0735/908.859 – 0736/464.700

1) Mijloacele de lupta impotriva antropodelor daunatoare pot fi profilactice (defensive) si curative (ofensive):

  • Profilactic (preventiv) se refera la aplicarea intocmai si permanent a masurilor igienico-sanitare, de buna gospodarire a obiectivului in scopul reducerii la minimum a depozitelor de materii organice in descompunere, favorabile dezvoltarii larvelor si a posibilitatilor de acces a insectelor adulte spre hrana. Are caracter permanent si trebuie facuta o data la 3 luni.
  • Curativa (de combatere sau terapeutica) consta in executarea unor actiuni de combatere in focar, cu scopul distrugerii rapide a daunatorilor existenti. Se realizeaza la intervale repetate de 10-14 zile pentru distrugerea focarelor, fiind urmata apoi de dezinsectia profilactica.

2) Metode de dezinsectie:

  • Ecologica – consta in amplasarea unor capcane cu suport adeziv, pe care insectele raman imobilizate.
  • Chimica – consta in folosirea substantelor insecticide de ingestie si contact pentru combaterea larvelor si a in-sectelor adulte. Substantele se aplica sub forma de pulberi, pulberi muiabile, solutii, emulsii, aerosoli calzi, aerosoli reci, fumigatii.

3) Substante utilizate:

  • Substantele insecticide folosite sunt din grupele III si IV de toxicitate, conform Listei produselor pesticide avizate de profilaxia sanitar-umana elaborata de Ministerul Sanatatii.

4) Tipuri de dezinsectie :

Dezinsectie prin pulverizare cu pompa mecanica: Tratamentul de dezinsectie cu ajutorul pompelor mecanice se realizeaza prin dilutia in apa a substatei active in concentratii de 3-5% (in functie de producator si grad de infestare). Din pompa se pulverizeaza suprafata tratabila, la baza peretilor si pe cantul usilor si a ferestrelor. Se insista pe zonele cu guri de canalizare.

Dezinsectie prin pulverizare cu atomizorul:

Se foloseste in special in spatii mari: hale de productie, de stocare, spatii deschise sau inchise. Ca si in cazul pulverizarii cu pompa mecanica procedeul este acelasi. Se dilueaza in apa substanta activa in concentratie de 3-5% (in functie de producator si grad de infestare). Din atomizor se pulverizeaza suprafata tratabila. Pulverizarea se face la nimim 3 metrii. Particolele pot ajunge si la 10 – 11 metrii. Se insista pe zonele cu grad ridicat.